Хвърлиха коктейли "Молотов" пред президентския дворец в Египет

  • 05 декември 2012 20:54

  • 1302
  • 0
Хвърлиха коктейли "Молотов" пред президентския дворец в Египет
©

Коктейли "Молотов" бяха хвърлени по време на сблъсъци между поддръжници на президента Мохамед Морси и негови противници пред президентския дворец, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидец.

Сблъсъците избухнаха след като "Мюсюлманските братя" казаха на поддръжниците си да отидат пред двореца, където се бяха събрали противници на Морси, протестиращи срещу увеличените правомощия на президента.

Поддръжници на "Братята" казаха, че по тях е стреляно по време на сблъсъците, при които противниковите страни се караха и се замеряха с камъни. Един от протестиращите показа кървяща рана на крака си, за която твърдеше, че е огнестрелна.

Опозиционният лидер Амр Муса заяви днес, че президентът Морси трябва да отправи официално предложение за диалог за прекратяване на кризата заради изработената нова конституция, след като по думите му вицепрезидентът Махмуд Меки е изразил лични идеи за разрешаването й.

Вицепрезидентът представи своите виждания пред журналисти в президентския дворец, а след това опозиционни водачи се срещнаха, за да ги обсъдят. Той заяви, че може да се постигне съгласие с опозицията относно поправките в спорните членове на конституцията. След това споразумение в писмена форма може да бъде предоставено на следващия парламент, който ще бъде избран след референдума за проектоконституция на 15 декември.

Според Муса с оглед на използваната от Меки риторика неговите идеи не могат да се смятат за официално предложение, ползващо се с подкрепата на президента. Опозиционният лидер е член на опозиционния съюз "Национален фронт за спасение", включващ няколко известни фигури като бившия шеф на Международната агенция за атомна енергия и Нобелов лауреат Мохамед ел Барадей. Висш представител на "Мюсюлманските братя" каза за Ройтерс, че идеите трябва да се "изяснят".

Последвайте канала на

БТА
1302 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини