БХРА: Браншът търси вратичка за справяне с проблема с тютюнопушенето

  • 05 декември 2012 08:52

  • 1906
  • 3
БХРА: Браншът търси вратичка за справяне с проблема с тютюнопушенето
© Снимка © Getty Images/Guliver

Не искам да съм на мястото на властимащите в момента, тъй като решаването на казуса за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене в закрити помещения е много сложно. За момента няма вариант, който да удовлетвори всички страни. Това заяви в "Денят започва" Даря Заричинова, член на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Вчера на среща на БХРС пак се коментира въпроса, като изказаните мнения бяха много различни. Не може да се отрече, че има много малки заведения, които са на прага на фалита, тъй като хората не искат да влезнат в тях, щом не могат да си запалят цигара. В големи комплекси обаче собствениците и персоналът са много доволни, тъй като липсата на тютюнев дим кани повече чужденци. Обстановката е и по-комфортна за семейства с деца, обяви Заричинова. Тя обяви, че браншът търси вратичка за справяне с проблема.

Оптимистите винаги могат да намерят повод за празнуване. В хотелиерския бранш повечето хора са такива. Данните от летния сезон са изключително добри. Хотелиерите както от Черноморието, така и от планините бяха много доволни от изминалото лято, заяви Даря Заричинова.

Последвайте канала на

1906 3

Коментари 3

Добави коментар
striker

2012.12.09 | 09:26

1
Абе какъв проблем какви 5 лева бе??? В цяла Европа и в САЩ нямат проблем с това само в БГ има проблем! Купете си по една електронна цигара и стига се правили на интересни!

2012.12.09 | 09:27

3
Еелектронните цигари са много по-вредни от обикновените. Това е доказан факт.
върл пушач

2012.12.09 | 09:26

2
Премахват тютюневите изделия от магазините и готово! Но кой ще губи парички от това, не знам?

Добави коментар

Водещи новини