НАТО разполага Пейтриът край Сирия

  • 04 декември 2012 15:32

  • 1042
  • 1
НАТО разполага Пейтриът край Сирия
©

Сирийските арсенали от химическо оръжие и тактически ракети са достатъчна мотивация в Турция да бъдат разположени зенитно-ракетни комплекси Пейтриът, предаде ИТАР-ТАСС.

На днешното заседание на ниво външните министри на НАТО генералният секретар на Алианса Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във заяви, че до края на деня ще бъде взето политическо решение. Той повтори думите си, че ракетите ще бъдат монтирани само са отбранителни цели и няма да има връзка с евентуалното създаване на свободна от полети зона над въздушното пространство на Сирия. Датският дипломат подчерта: Няма да приемем използването на химическо оръжие от страната на режима на Башар Асад срещу гражданите на Сирия. Нашият отговор ще бъде бърз и адекватен. Той отбеляза, че изпращането на комплексите има за цел защитата на мирното турско население, като се позова на основополагащите документи на Северноатлантическия пакт.

Анкара поиска от НАТО 10 комплекса, които да бъдат монтирани по границата със Сирия. Расмусен отговори, че подобно решение може да бъде взето от държавите, разполагащи с Пейтриът – САЩ, Холандия и Германия. След като законодателите в трите държави се съгласят, тогава Алиансът ще обезпечи транспортирането на ракетите, разясни Расмусен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Anonimen

2012.12.05 | 03:08

1
Извинете ме но не се разполагат ей така от нато в турската тетирория !! Турция си ги поръчи специално от нато и ще се командват от турска власт да не забравим!

Добави коментар

Водещи новини