ООН: Емигрантите са изправени пред "шокиращи" условия в Гърция

  • 03 декември 2012 21:07

  • 1269
  • 3
ООН: Емигрантите са изправени пред "шокиращи" условия в Гърция
© Getty Images/Guliver

Търсещите убежище емигранти, както и нелегално пребиваващите в страната чужденци са изправени пред „шокиращи” условия в арестите в ударената от дългова криза Гърция, заяви пратеник на ООН, който повдигна опасения, че в претъпканите полицейски участъци в Гърция се държат деца, предаде АФП.

Франсоа Крепо, специален репортер на ООН за човешките права на емигрантите, заяви, че държавите от ЕС трябва да направят повече, за да помогнат на истинските бежанци да напуснат Гърция, където са държани в ужасяващи условия.

Намираща се в рецесия през последните пет години и прилагаща мерки на строги икономии в замяна на заеми от ЕС и МВФ, Гърция в момента е дом на стотици хиляди нелегални емигранти и бежанци от Азия и Африка.

Последвайте канала на

1269 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ники

2012.12.04 | 10:53

3
В центъра на Атина е пълно с нелегални тъмнокожи и албански престъпници. Гърците не ходят там от години, полицията също не смее. Да вземат да ги приберат другите евросъюзници които се оплакват за да видят как се живее с такива хора. Те са се събрали в Гърция защото добрите им/ни съседи турци не само че не правят нищо за да спрат турските трафиканти, а по-скоро им помагат за да се махат нелегалните от тяхната глава и едновременно да правят мръсно на гърците с които са в много обтегнати отношения открай време.
Мен

2012.12.04 | 10:46

2
Има лесно - на всеки имигрант по един як шут в гъза и кой от къде е !!!
ЕМИГРАНТ!!!!!

2012.12.04 | 08:22

1
мНОГО БЪЛГАРИ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ГЪРЦИТЕ. ДА ЗАПОВЯДАТ!

Добави коментар

Водещи новини