48 семейства в Перник все още живеят във фургони

  • 03 декември 2012 17:20

  • 848
  • 0
48 семейства в Перник все още живеят във фургони
©

Все още 48 домакинства живеят във фургони в Пернишко след земетресението от 22 май, съобщиха от общината.Четиринадесет семейства са настанени в общински жилища. Няма хора, живеещи в палатки, макар че не всички палатки са прибрани, каза заместник-кметът Станислав Владимиров.

Председателят на Инициативния комитет на пострадали от земетресението Николета Максимова потвърди, че няма бедстващи хора на улицата. По думите й обаче доста са гражданите, за чиито домове са издадени заповеди за събаряне, но няма по-нататъшно решение на жилищния им проблем. Тези хора са се подслонили при роднини и приятели, каза Максимова.

От Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане са отпуснати 135 933 лв. за ремонт на жилищата за кризисно настаняване, уточниха от община Перник. Паралелно с ремонтите се извършва и настаняването на хората. Те ще обитават блок в пернишкия квартал "Мошино", бившата административна сграда на закритото военно поделение, третия етаж на кметството в гр. Батановци и бивша база на футболния клуб в с. Мещица.

Настанените в общински жилища няма да плащат наем, но консумативите ще бъдат за тяхна сметка. Приоритетно ще бъде осигуряван покрив на семейства с деца, хора с увреждания и самотно живеещи възрастни.

Днес в Пернишко заваля и първият сняг.

Последвайте канала на

БТА
848 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини