Кофти бетон съсипва нови къщи в Перник

  • 03 декември 2012 16:00

  • 1551
  • 0
Кофти бетон съсипва нови къщи в Перник
© Булфото

Калпав бетон съсипва чисто нови къщи, предупредиха от Камарата на инженерите в Перник. Частни фирми примесват разтвора с чакъл от каменните кариери, за да им излезе по-евтино, съобщава "Стандарт".

В същото време лъжат клиентите, че стоката им е качествена и плочите, избити с нея, ще издържат, твърди председателят на браншовата организация Цветко Туджаров. Според него това е най-рисковият елемент в новото строителство, въпреки затегнатия контрол върху строящите се сгради.

Фирмаджии търсели лесна печалба без да си дават сметка, че поставят на изпитание живота и безопасността на клиентите си. С разреден с камъни цимент плочите между етажите нямат нужната здравина и не биха издържали критични ситуации като земетресението от май месец, категоричен е Туджаров.

Фирмите са длъжни да правят лабораторен анализ на всяка пратка приготвен от тях цимент. Проблемът бил в това, че самите лаборатории са техни и резултатите се манипулират. Единственото спасение на гражданите и фирмите, които вдигат градеж, е да наемат консултанти, които да следят за качеството на материалите и работата на строителните бригади, смятат от Камарата.

Последвайте канала на

1551 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини