Отцепниците: Искаме истинска православна църква в България (видео)

  • 03 декември 2012 12:59

  • 2420
  • 4
Отцепниците: Искаме истинска православна църква в България (видео)
©

"22 години очакваме отваряне на досиета на Българската православна църква (БПЦ) и това стана, а Господ ни учи, че не може да има нищо общо между дявола и евангелието", се казва в официална позиция на архимандрит Касиян и неговите приближени. 

"Сега в БПЦ се вижда наличие на ереста на икономизма ", заявяват още те.

"Ние българските монаси и клирици се разграничаваме от БПЦ. Желаем да има истинска православна църква в България", се казва още в официална позиция.

На въпрос защо острието на атаката на Касиян е митрополитът, който няма нищо общо с Държавна сигурност, архимандритът отговори, че тук веднага изпъква мисленето на рационалния човек и това, че той търси винаги интригата.

Касиян добави обаче, че той е монах и никакви цели не преследва. Той припомни, че никога няма да излъже, защото това е нарушение на Божия заповед и поясни, че изпитва най - добри чувства към Гавриил.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2420 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.18 | 00:38

4
да си регистрират тяхна истинска църква и да оставят нашата на мира.
Ивайло Дамянов

2013.03.25 | 07:15

1
Аз съм на 31 г. и съм старостилец от 15 годишен :) Истинска старостилна православна църква е имало и винаги ще има в България и тя е в Пловдив - има свещеник който служи по преданията и каноните на нашите свети отци още преди да си помислите че е възможно да се случи това "отцепничество" в България. А вие всички брадати мишоци, МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ КОЙ Е ТОЙ! Сега ли се сетихте да говорите за икуменизъм ... звездобройци!!!
обективен

2013.05.18 | 00:37

3
БПЦ е в ерес, поради нарушение на канони- служене на светската атеистична власт, икуменизъм, симония (заплащане на тайнствата), новокалендарие и пр. От канонична гледна точка това вече не е църква и няма нищо общо с православието. Касиан е каноничен и отдавна се е разграничил от тях, заради което го мразят, защото не се е съгласил да сътрудничи на ДС, което те са направили и са се ползвали с облаги за това. Дори го наричат разколник, защото не е с тях- еретиците. Но не могат да го обвинят в нищо неканонично,разбира се. Та те и католиците наричат православните разколници. Ето още една прилика между папизма и "БПЦ". Слава Богу, че не всички са продажници, а има хора като Касиан в България!
Константинов

2013.05.18 | 00:35

2
Дядо Касиан три пъти потвърди думите си относно Гавриил и неговия старец Назарий, че са донасяли. Това потвърди и висшия служител на ДС Христо Латинов. Така че, как така Гавриил е единственият чист митрополит? Освен това нали ще бъде избиран между други с неунищожени досиета от останалите също с досиета. Това е подигравка с църквата и с вярата на хората. Това вече не е църква. Браво на игумен Касиан.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини