Добрев: Целта ни е догодина инвестициите в България да достигнат 3 млрд. евро

  • 03 декември 2012 11:25

  • 775
  • 0
Добрев: Целта ни е догодина инвестициите в България да достигнат 3 млрд. евро
©

Поставили сме си за цел през следващата година преките чуждестранни инвестиции в България да достигнат над 3 млрд.евро.

Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: по време на годишната среща на бизнеса с правителство. Според министъра, за да бъде постигнат ръст на икономиката на България, е необходимо да има повече инвестиции. Това може от една страна да стане като се използва ресурсът по оперативна програма "Конкурентоспособност". Друга възможност са промените в Закона за насърчаване на инвестициите. Добрев припомни, че сега страната ни активно се представя като инвестиционна дестинация в различни държави, което също подпомага привличането на инвестиции.

Според министъра възможност за ръст на икономиката е увеличаването на износа и пренасочването му към държави в растеж като Китай, Турция, Индия. Иновациите също според Добрев ще допринесат за растеж на икономиката ни.

Министърът смята, че са необходими и реформи в държавните структури, които подкрепят в България експортноориентираните
предприятия и експорта и тези, които се занимават с иновации, като целта е да има обособени звена - органи, които да помагат на бизнеса от тези сфери.

Последвайте канала на

БТА
775 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини