Путин на посещение в Турция

  • 03 декември 2012 06:12

  • 1910
  • 1
Путин на посещение в Турция
©

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пристига днес на работно посещение в Турция. Заедно с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган той ще председателстват третото заседание на Турско-руския съвет за стратегическо сътрудничество, съобщиха местни медии.

Дипломатически източници изтъкват, че сирийският конфликт ще заеме основно място в разговорите на четири очи между Ердоган и Путин. Въпреки разногласията между Турция и Русия, и двете страни полагат усилия, за да поддържат на най-високо равнище сътрудничеството и обмена на информация и особено в търговско-икономическото сътрудничество помежду си, което се развива много добре, твърдят експерти.

Годишният стокообмен между Турция и Русия е 35 милиарда долара и се планира през 2015 г. да достигне 100 милиарда. Русия ще строи първата атомна електроцентрала на Турция на стойност 20 млрд. долара. Турция е вторият по големина купувач на руски газ.

Преди Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 вчера в Истанбул пристигна делегация, начело с руския енергиен министър Александър Новак за разговори с турската страна за енергийното сътрудничество, което заема много важно място в двустранните отношения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1910 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hasan

2014.11.13 | 10:50

1
Putin OUT from Turkey!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини