Ливански войници влязоха в престрелка със сирийски бунтовници

  • 02 декември 2012 21:06

  • 927
  • 1
Ливански войници влязоха в престрелка със сирийски бунтовници
©

Ливански войници влязоха днес в престрелка със сирийски бунтовници на границата между двете страни, предаде Ройтерс,  като се позова на ливански военен източник. Агенцията отбелязва, че това е първият сблъсък между  ливанската армия и бойци на сирийската опозиция.

Ливански граничен патрул забелязал край границата сирийски бунтовници и те открили огън по него, за да му попречат да ги  приближи. Няма пострадали.

Сирийската армия подложи днес на ожесточен обстрел  контролираните от бунтовниците райони в покрайнините на  столицата Дамаск, предаде още Ройтерс, като се позова на опозиционни активисти. Десетки бойци на съпротивата били убити и ранени при  операцията, чиято цел е да изтласка бунтовниците от района на летището на сирийската столица и да сложи край на тяхното  напредване към града. Армията използва при офанзивата  изтребители и ракети.

140 души са били убити днес в Сирия, 39 от които в района на Дамаск, според временни данни на опозиционната група Сирийски  център за наблюдение на човешките права.

Последвайте канала на

БТА
927 1

Коментари 1

Добави коментар
Teroristi

2012.12.04 | 15:37

1
СИРИЙСКИ ТЕРОРИСТИ .. НЕ БУНТОВНИЦИ

Добави коментар

Водещи новини