Паднало дърво уби човек по време на ислямистки митинг в Кайро

  • 01 декември 2012 19:51

  • 1916
  • 0
Паднало дърво уби човек по време на ислямистки митинг в Кайро
©

Един човек загина и 24-има бяха ранени днес при падане на дърво по време на митинг в Кайро в подкрепа на президента ислямист Мохамед Морси, предаде ИТАР-ТАСС.

Голямото дърво, на което си били покатерили десетки участници в митинга, рухнало близо до главната трибуна в двора на Каирския университет. По данни на министерството на здравеопазването един 47-годишен мъж полетял от голяма височина и починал. Всички ранени са откарани в болница.

Хиляди активисти на движението "Мюсюлмански братя", на салафитски организации и на радикалната групировка "Гамаа ал исламия" се събраха днес в египетската столица на масов митинг под наслов "Закон и шериат". Те подкрепят президента Морси и неговите декрети за разширяване на пълномощията му, които според тях ще помогнат за "спасяването на родината и революцията и прехода към демокрация", посочва ИТАР-ТАСС. Според агенция Ройтерс, позоваваща се на очевидци, към вечерта броят на ислямистите, демонстрирали днес по улиците на Кайро в подкрепа на президента, е възлизал на най-малко 200 хиляди.

Последвайте канала на

БТА
1916 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини