Арестуваха българката от аферата с лекарства за $13 млн.

  • 01 декември 2012 14:15

  • 4450
  • 1
Арестуваха българката от аферата с лекарства за $13 млн.
© Булфото

Българката, която е замесена в интернет афера за милиони долари е задържана. Гергана Червенкова е арестувана заедно с още двама души, съобщиха от полицията днес.

Скандалът гръмна в петък
. Тогава американската агенция за борба с наркотиците съобщи, че банда от 10 души е завъртяла 13 милиона долара от нелегално разпределение на болкоуспокояващи за две години. Желаещите трябвало да попълнят въпросник, като повечето отговори били предварително вписани. След това документите се изпращали на лекари, които ги насочвали към определени аптеки, където получавали медикаментите без рецепта. За лидери на групата се смятат Лена Лашър и Питър Ричио, които управлявали верига аптеки. Останалите членове са трима лекари и петима уеб администратори.

35-годишната Гергана Червенкова от София е била онлайн оператор. Тя е получавала заявки и пари по нета от американци, на които са продавани болкоупокояващите.По време на разследването американските власти са документирали преводи от банкови сметки в България към аптеки в САЩ. Освен нея в аферата са замесени още двама българи - Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково. Те заедно през регистрирана в страната ни банкова сметка са „изпрали” над 5 000 000 щатски долара.

Тримата българи са арестувани за 24 часа, повдигнати са им обвинения. В САЩ пък властите са задържали още деветима души.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4450 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.02 | 08:41

1
"болкоупокояващите" звучи като панахида "за упокой" на душата на болния...

Добави коментар

Водещи новини