Гръцката лява опозиция заяви, че е готова да управлява страната

  • 01 декември 2012 07:22

  • 1091
  • 2
Гръцката лява опозиция заяви, че е готова да управлява страната
©

Коалицията на ляворадикалните сили СИРИЗА, която е официална парламентарна опозиция в Гърция, обяви предстояща партийна консолидация. Нейният лидер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли заяви, че е готов да управлява страната в случай че партията дойде на власт, предаде РИА Новости.

„СИРИЗА може да спре катастрофата, която предизвика меморандумът с кредиторите от ЕС и МВФ, като поеме отговорността за успешното управление на страната, въпреки че това ще се случва във възможно най-лошите икономически и социални условия”, заяви Ципрас на конгрес в Атина, който беше излъчван пряко по държавната телевизия.

По думите на Ципрас кредиторите от ЕС и МВФ не са в състояние да разрешат проблема с гръцкия дълг и тяхното скорошно споразумение с Гърция за подобряване на условията на кредитиране „е пълно с капани и неизяснени детайли”. По неговите думи споразумението няма да помогне да се вдъхне жизнеспособност на гръцкия дълг, правейки неговата динамика „още по-непредсказуема от когато и да е било”.

Коалицията СИРИЗА обяви по-рано плановете си формално да се превърне в партия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1091 2

Коментари 2

Добави коментар
ТТ

2012.12.03 | 05:16

1
Да взимат тройната коалиция.Даваме я безплатно,от добри чувства!Ще ги оправят от всякъде само за 800 дни,а може и по бързо,имат опит.ЧЕСТИТО!!!!

2012.12.03 | 05:16

2
заменки ще има ли?

Добави коментар

Водещи новини