Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Джо Уилсън

  • 01 декември 2012 06:41

  • 1103
  • 0
Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Джо Уилсън
©

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи господин Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с конгресмен Джо Уилсън – съпредседател от Републиканската партия на САЩ на Групата за приятелство с България в Конгреса, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде "Фокус".

По време на срещата министър Цветанов и конгресмен Уилсън изразиха задоволство от възможността да се видят за пореден път и да обсъдят теми и идеи взаимно полезни за двата народа и двете държави. Министър Цветанов запозна подробно конгресмен Уилсън с направеното от българското правителство в областта на правоохраната, като специално благодари за подкрепата на американския Конгрес за решението да бъде открито постоянно представителство на ДЕА в София. Конгресмен Уилсън заяви, че дългогодишното сътрудничество и множеството съвместни успехи са взели превес при вземането на подобно решение. И двете страни изразиха единодушно мнение, че подрастващото поколение трябва да живее в свят свободен от наркотици и насилие, като именно в тази сфера се изявява решаващата превантивна роля на правоохранителните органи на двете държави.

Конгресмен Уилсън поздрави министър Цветан Цветанов за усилията, които полага в борбата с организираната престъпност и го увери, че в свое лице има верен съюзник в борбата с нарушителите на закона. Също така заяви, че е впечатлен от работната програма на министър Цветанов и неговата делегация във Вашингтон – на практика са проведени срещи с всички значими американски представители в областта на правоохраната и сигурността – от администрацията на президента Обама, през ръководителите на основните правоохранителни служби, до влиятелни представители на законодателната власт.

Конгресмен Джо Уилсън е основател и съпредседател от Републиканската партия на САЩ на Групата за приятелство с България в Конгреса. Дългогодишен приятел на България, имащ значима роля през изминалите години за подкрепата на кандидатурата на нашата страна в НАТО.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини