Сирийски изтребители бомбардираха бунтовнически цели

  • 30 ноември 2012 16:25

  • 762
  • 0
Сирийски изтребители бомбардираха бунтовнически цели
©

Сирийски изтребители бомбардираха днес бунтовнически позиции около летището на Дамаск, а авиационен служител от Дубай каза, че заради насилието са спрени международните полети към сирийската столица, предаде Ройтерс.

Активисти заявиха, че силите за сигурност се бият с бунтовниците в южните покрайнини на Дамаск, откъдето минава пътят за летището. Интернет връзките и телефонните линии са спрени за втори ден. Това е най-сериозното прекъсване на комуникациите в Сирия от началото на въстанието срещу президента Башар Асад преди 20 месеца. "Авиокомпаниите не извършват полети към Дамаск днес", заяви авиационен служител от Дубай. Авиокомпаниите "Емирейтс" и "Иджипт еър" спряха полетите за Сирия още вчера.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека каза, че изтребители са бомбардирали цели около южните столични квартали Акраба и Бабила, посочи Ройтерс. Според АФП пътят към летището е бил за кратко отворен, но после отново е бил затворен. Сирийската армия се е изтеглила от петролно поле в източната част на страната - една от последните й позиции източно от град Дейр аз Зур, близо до границата с Ирак, предаде АФП, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Според опозиционната група бунтовниците контролират основните петролни находища в Сирия. На 4 ноември те превзеха за първи път петролно поле в страната, отново в провинция Дейр аз Зур.

Последвайте канала на

БТА
762 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини