Цяла Сирия остана без интернет

  • 29 ноември 2012 20:10

  • 804
  • 0
Цяла Сирия остана без интернет
©

Сирийските власти спряха днес интернет връзките в цялата страна, заявиха американски компании, наблюдаващи състоянието на глобалната мрежа, съобщиха АП и ИТАР-ТАСС.

Фирмата за интернет сигурност "Ренесис" каза, че Сирия на практика е изчезнала от глобалната мрежа около обед. Компанията "Акамаи технолъджис" също заяви, че достъпът до интернет е бил прекъснат в цяла Сирия. От началото на въстанието в Сирия преди 20 месеца властите са спирали частично интернет връзките, но сега за първи път е бил спрян достъпът до глобалната мрежа в цялата страна, отбеляза АП.

Сирийският министър на информацията заяви, че интернетът е бил прекъснат от "терористи", а не от властите, съобщи Ройтерс, като се позова на проправителствена телевизия. "Не е вярно, че държавата е спряла интернета. Терористите взеха на прицел интернет връзките, в резултат на което в някои райони те бяха прекъснати", каза той.

Държавната телевизия цитира министъра на комуникациите, според когото инженерни екипи работят по възстановяване на интернет връзките и основните съобщителни линии, посочи Ройтерс. Активисти, цитирани от АП, заявиха по-рано, че властите са прекъснали интернета и телефонните връзки в квартали на Дамаск. Сирийските власти затвориха пътя към международното летище на столицата заради боевете в околностите на града, посочи Ройтерс.

Боец от опозиционните сили каза, че бунтовниците са обстрелвали с миномети пистата на летището и блокират пътя към Дамаск.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
804 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини