Каракачанов: Не сме длъжни да търпим хора, които искат да ни режат главите

  • 29 ноември 2012 07:53

  • 4188
  • 13
Каракачанов: Не сме длъжни да търпим хора, които искат да ни режат главите
©

Делото за радикален ислям в Пазарджик е заведено по доста архаични членове от Наказателния кодекс. При разпитите на свидетели, за съжаление, прокуратурата не можа да докаже тезите си, та се наложи разпит на анонимни свидетели. Един от защитените свидетели каза, че не познава пряко исляма. Твърденията му са смешни, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Юлияна Методиева от Българския хелзинкски комитет.

Председателят на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността посочи, че проблемът е друг - въпросът според него е кой насажда исляма. "Един от подсъдимите е избрал мюсюлманското име Ахмед Муса - името на един от организаторите на атентатите в Ню Йорк през 2001 г. Ние протестирахме, защото на съда се оказваше натиск. В България не сме длъжни да търпим полуграмотни хора като Ахмед Муса, които да проповядват как ще ми режат главата и ще правят дъщеря ми мюсюлманка. Ако тези показания са верни, съжалявам, че няма смъртно наказание", добави той. По думите му не трябва вината да бъде хвърляна върху целия ислям, а само върху радикалните му течения, които проповядват омраза.

Юлияна Методиева заяви, че никой в съда така и не могъл да обясни какво точно се има предвид под "радикален ислям". Каракачанов й отвърна, че радикален ислям е проповядването на омраза, неспазването на законите на държавата, даването на пари на мюсюлмански жени да носят забрадки. Председателят на ВМРО обвини правозащитниците, че не виждат проблема, а говорят "една кофа общи приказки".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4188 13

Коментари 13

Добави коментар
българин

2012.12.04 | 00:18

13
тези брадатите ако им спрат парите веднага ще се обръснат.

2012.12.04 | 00:16

12
Според мен сме длъжни да НЕ ги търпим, а да ги депортираме. Толкова като искат, да си проповядват бесовската религия в саудитска арабия!
Гаманов

2012.12.04 | 00:16

11
Каракачанов защо не си направиш една добра предизборна кампания и да те избираме на следващите избори,че невиждаме кой друг вече може да събуди дълбоко заспалия и предал се без бой народ.А също така си и отличен историк което предполага по малко компромиси за разлика от пишман историка турския посланик Г. Първанов.

2012.12.04 | 00:16

10
ИСЛЯМА Е ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕТО Е СМЪРТ!
Kemal

2012.12.01 | 18:28

9
Този скалъпен процес издиша от самото начало и ще завърши с пълно оправдание на имамите, а такива отрепки като Каракачанов,Сидеров и Джамбазки трябва веднага да бъдат подведени под съдебна отговорност за насаждане на религиозна омраза и опит да се вмени вина на всички мюсюлмани в България. Особено публичните изказвания на Сидеров и Джамбазки за които има и видео са напълно достатъчни да бъдет осъдени. И това ще стане много скоро.

2012.11.29 | 22:44

6
Не си никой, за да казваш какво ще става скоро и какво няма да става. Тук е България. Като не ви изнася, знаете пътя. Не ми говорете за насаждане на омраза само, защото от години в държавата ни има расизъм спрямо българите. България ще бъде управлявана от националисти, колкото и да не им се иска на някои "хора".
ДПС?

2012.11.29 | 21:30

4
Снощи слушах изкаване по НОВА ТВ на един от подсъдимите, че СПОРЕД НЕГО процеса е скалъпен от хора, които е засегнал с проповедите си да НЕ СЕ ГЛАСУВА. А за кой гласуват мюсюлманите амблок? Да не се окаже, че не християните ами ДПС насъсква хората и предизвиква религиозна омраза. Не че Сидеров е цвете, но истината е че и АТАКА и ДСП имат НУЖДА ЕДНИ ОТ ДРУГИ!
мунчо

2012.12.01 | 07:50

8
путин правилно забрани и изгони всички хелзинци и соросоиди
Диян Георгиев

2012.11.29 | 21:29

2
Ако за някой екземпляри, полуграмотни или абсолютно неграмотни не е ясно , нека да напомня че тук , по тия земи Източноправославната Християнска Религия се е наложила като единствената обединителна за българскя народ. Цар Борис I я налага тук ,затривайки цели български родове. Но благодарение на този факт народа български оцелява през вековете. Един народ - една религия! Всякакви религиозни приумици трябва да бъдат стопирани овреме. Оставим ли сега да покълва семето на промиващите мозъци ислямски секти, то следващата реакция на българина може да не е толкова безобидна. Стига толерантност и нихилизъм. Прословутото ни търпение също има някакви граници. Някой да се досеща как "Великата Демокрация" - USA са решили проблемите с неграмотните и не желаещи да се интегрират индиянци ?!

2012.11.29 | 22:59

7
А какво да правим ние, свръх грамотните? Да тръгнем след едната религия. Няма да стане - водачите са заети. Скубят си брадите, грижат се за миряните по Беломорието. Ходяат до там с евтини коли - само с 1 резервоар бензин. Или ще ни поведе Волен . Страшни и опасни са ниските мъже. Или Краси - той пък се крие с дъщеря си. Щели да го колят. Кой ще поведе грамотните ?

2012.11.29 | 21:31

5
tiq ot helzinski komitet trqbva da se hvarlqt v zatvora za podrivna deinost sre6tu darjavata

2012.11.29 | 21:30

3
за предателите и враговете на България-СМЪРТ и ЗАБРАВА независимо от етноса Има свестни мюсюлмани да не ги слагаме под един знаменател

2012.11.29 | 18:05

1
самия факт че има защитени свидетели, значи хората се страхуват за живота си заради показанията си пред съда, а това е достатъчно основание че подсъдимите са терористи! проповядващите заплахи и насилие в затвора доживот, а останалите под строг контрол

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини