Милиардер ще засели Марс за 20 години

  • 28 ноември 2012 10:19

  • 1616
  • 0
Милиардер ще засели Марс за 20 години
©

Милиардер - изобретател заяви, че има намерение за 20 години да закара на Марс 80 хиляди души. Стойността на това междупланетно „такси" ще бъде 500 хиляди долара.

Според неговите думи, когато населението на Земята се увеличи с още един милиард , много хора ще искат да полетят към други планети, пише днес Daily Mail.

Илон Мъск, амбициозният милиардер, който по съвместителство е и съсобственик на компанията SpaceX, смята, че заселването ще започне с група от 10 души, които ще бъдат изпратени на Червената планета с ракета за многократно използване, работеща с метан и кислород.

Започвайки с 10 души, според Мъск, „мисията ще разцъфне истински с течение на годините". „Цената ще бъде достатъчно ниска, за да могат повече хора в преуспяващите страни да си позволят да съберат достатъчно средства, за да могат да полетят към Марс".

Според милиардерът, минимум един на 100 хиляди души ще се заинтересува от проекта, а през това време милиардерът ще може вече да го реализира. Според него, 8 милиардният човек ще се роди до 20 години и дотогава Марс ще бъде заселен с 80 хиляди души.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1616 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини