-
25 ноември 2012 09:28
- 13372
- 31
Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".
Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли, дори парчета кости, които също могат да попаднат в салама.
Който яде салам от два лева, яде колаген, каза шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.
Последвайте канала на
Коментари 31
Добави2018.02.16 | 16:43
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:42
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:41
2018.02.16 | 16:40
2018.02.16 | 16:39
Добави коментар
Водещи новини
Краен срок за регистрация на кандидатски листи за евровота и за парламентарните избори
07 май 202406:17
ГЕРБ-София регистрира листите си за парламентарните избори
07 май 202406:51
Казусът с болницата „Мама и аз”: Очаква се премиерът да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата
07 май 202406:28
Нидерландия планира да предаде на Украйна F-16 тази есен
07 май 202406:11
Путин встъпва в петия си президентски мандат
07 май 202405:59
Петима убити при израелски въздушни удари в Рафах
07 май 202406:02
Турция официално обяви още една бивша църква от византийската епоха за джамия
07 май 202406:06
Какво време ни очаква днес?
07 май 202406:14
Светли вторник е. Отдаваме почит на Богородица
07 май 202406:32
2018.02.16 | 16:43