Саламът без месо

  • 25 ноември 2012 09:28

  • 13372
  • 31
Саламът без месо
©

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, пише "Телеграф".

Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли, дори парчета кости, които също могат да попаднат в салама.

Който яде салам от два лева, яде колаген, каза шефът на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.

Последвайте канала на

13372 31

Коментари 31

Добави коментар
.

2018.02.16 | 16:43

31
Ами да го питаме Кирчо неговия салам за 10 лева от какво го прави ? Или пак-те другите бяха,аз не съм ! И за 2 и за 20 все от едни и същи боклуци са
ДИЕТАААААААААААААААААААААААА

2018.02.16 | 16:43

30
Насила вегетарианци ни направиха. ЗАБРАВИХА ДА НАПИШАТ и за Е-тата. Като не им ям саламите не ме боли корема!

2018.02.16 | 16:42

29
Абсолютно вярно и от 2 и от 20 са все боклуци и с всичко е така в България.

2018.02.16 | 16:42

28
че има ли салам от месо в България бе хахахаах

2018.02.16 | 16:42

27
Саламите - зеленчуци, циц*те - силикони, българските знамена за 6ти май - произведени в Китай че е по-евтино, ток - немски и чешки, плажната ивица - за руснаци, кучета те хапят по улиците, "ромите" ти изнасят къщата, вкарват те в панделата за домати, адвокатите не знаят законите, адвокатките се чу*ат с пандизчиите, депутати замесени в скандали от всякакво естество - ние си пишем по сайтовете и те така баце - идилия.

2018.02.16 | 16:41

25
КОЙТО ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ ДА СИ ГИ ЯДЪТ, А ТИЯ КОЙТО ГИ ВНАСЯТ В БГ, БИХ ГИ ОКАЧИЛ НА БЕСИЛОТО! ВСИЧКО ТОВА СА ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ БОКЛУЦИ ПРАВЯТ СИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРАТА! ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ВСЯКАКАВ ВНОС ОСОБЕННО НА МЕСОТО,ДА СЕ ПРОДАВА ДОМАШНО БЪЛГАРСКО ФИРМИТЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ САМО НАШЕ МЕСО ЧИСТО, БЕЗ ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ! ХОРА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ..... и врагът ми знае че съм прав

2018.02.16 | 16:41

26
И един мармот завива шоколада в станиол... Как мислиш, че може да се случи това? Първо, държавата да субсидира месопроизводителите и животновъдите - от нас ще вземе парите. Второ, как ще накараш производителите да са съвестни?? Може да си приберат паричките и пак да пестят от качество.
i.k

2018.02.16 | 16:41

24
Да наистина това ядем аз съм работил в Месокомбинат Бони и наистина това ядем и много по-лошо там кадето има месо то е зеленясало и поне 10 годишно минимум

2018.02.16 | 16:40

22
Може да плюеме,колкото щем времената до 1989 г.но тогава имаше само една ф-ма"Родопа",държавна, с поделения в големите градове.Имаше железен Държавен стандарт,които се контролираше от инжинер-технолози,който контролираха,като цербери рецептурника.Те не бяха подчинени,дори на директора.Никой нямаше сметка да не спазва,защото няма къде да реализира "спестеното",а и затвора,не му мърда.Закона за здравето,беше безпощаден в това отношение.Затова,дори т.н ""кучешка радост" най-евтината наденица,беше 100% с месо.
.

2018.02.16 | 16:41

23
Хубаво е,че си вярваш и тогава имаше доста ''рационализации''-кренвирши от тоалетна хартия говоря за далечната 1976(за справки Работническо дело-март,април) Но няма да отрека,че всичко беше много по вкусно,а ние се смеехме на дядо ми,че нямало вкус !
ivan cholakov

2018.02.16 | 16:40

21
ako ne triabva da iadem salam ot dva leva to togava dali imame pari za za po skap
брато

2018.02.16 | 16:39

20
То целата държава е менте а вие за саламите се карате

Добави коментар

Водещи новини