Референдумът ще мине без ден за размисъл

  • 25 ноември 2012 07:27

  • 2360
  • 4
Референдумът ще мине без ден за размисъл
©

Вероятно няма да има ден за размисъл преди референдума, насрочен за 27 януари догодина, стана ясно от думите на шефката на Централната избирателна комисия (ЦИК) Красимира Медарова, предаде в. "Преса".

"Много спорен е въпросът за деня на размисъл, както е регламентирано в Изборния кодекс. Считам, че прекаленото ограничение не е добър вариант", каза тя.

Референдумът ще е валиден, ако на него гласуват поне толкова хора, колкото на последните парламентарни избори, т.е. 4 345 500 души.

"На допитването ще има наблюдатели, но класическа фигура на застъпник тук не е предвидена. Нямаме молба за регистрация на инициативен комитет", заяви пред "Дарик радио" председателят на ЦИК. Тя обясни, че задача на комисията е да създаде условия колкото се може повече българи да участват в референдума.

Медарова каза, че специфично изискване при гласуването ще е онези, които ще упражняват своето право на глас, да имат постоянен адрес на територията на страната към датата 9 ноември, т.е. датата на обнародването на указа на президента за провеждане на допитването.

Последвайте канала на

2360 4

Коментари 4

Добави коментар
анонимен

2012.11.27 | 21:42

4
Интересно за какъв референдум става дума !!!???!!! Пълно информационно затъмнение !!! Аз лично сега разбирам че на 27 . 01 . 2013 г ще има референдум....., а за какво е и дума няма в целия текст..!!! Как да разбере български гражданин които е на средно интелектуално ниво какво се случва и да гласува ???? !!!! А за хората по селата и тези на възраст над 50 г , нямат шанс да разберат за какво става въпрос . Това е сигурен начин всичко да си става така както си е замислено , а нещастниците в държавата който си мислят че нещо зависи от тях е най - добре да си потърсят друга държава !!!
Някой

2012.11.25 | 13:36

2
Явно интелектуалното ти ниво е доста под средното както си го определил щом сега научаваш, че ще има референдум и не знаеш за какво става дума. Може би си овчар и живееш в гората без ток и телевизия. Хората се спукаха да говорят до преди седмица-две за тоя референдум по всички телевизии, радиа, интернет медии и т.н.
Жо

2012.11.25 | 16:24

3
ЧЕТИРИ МИЛИОНА триста четиридесет и пет хиляди е 2/3 от населението на България, включ. всички баби и дядовци, болни и трудноподвижни.. Останалата третина са непълнолетните до 18 години и живеещите в чужбина с български паспорти. Значи е АБСУРД четирите и кусур милиона да отидат да гласуват в мразовития януарски ден.
az

2012.11.25 | 12:44

1
знаетели защо е избрана датата 27 януари? защото на тази дата вероятноста зимата да е доста люта е голяма и поради тази причина доста хора от желаещите да гласуват биха били възпрепятствувани.

Добави коментар

Водещи новини