Деца бяха изведени от приемно семейство заради антиевропейска партия

  • 24 ноември 2012 17:46

  • 726
  • 0
Деца бяха изведени от приемно семейство заради антиевропейска партия
©

Британските социални служби отнеха три деца, принадлежащи към етническо малцинство, от приемните им родители, които били членове на крайнодясна политическа партия, съобщава днес "Дейли телеграф".

Семейството от Йоркшър в Северна Англия приема деца от седем години, но социалните служби им отнели неотдавна три деца, които им били поверени преди два месеца. В интервю за британския всекидневник съпругата разказва, че според обяснението на социалните децата били отнети, тъй като двамата със съпруга й членуват в крайнодясната Партия за независимост на Обединеното кралство, която водела "расистка политика".

Случаят предизвика полемика в страната. Лидерът на партията Найджъл Фарадж, член на Европейския парламент, заяви, че е шокиран от решението и отрече партията му да има расистки възгледи. Той обвини общинския съвет на Родърам, в който преобладават представители на лейбъристите, в дискриминация.  Министърът на образованието Майкъл Гоув нарече решението на социалните служби "неоснователно".

Партията за независимост на Обединеното кралство получи 3,1 на сто от гласовете на парламентарните избори през 2010 г. и не успя да вкара свои депутати в британския парламента. Тя обаче има 12 членове в Европейския парламент. Партията е за излизане на Обединеното кралство от ЕС и за замразяване на имиграцията за пет години.
 

Последвайте канала на

БТА
726 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини