Скандал! Втори случай с изгорено бебе в Плевен

  • 23 ноември 2012 09:06

  • 3848
  • 2
Скандал! Втори случай с изгорено бебе в Плевен
©

Плевенската прокуратура разследва нов случай на изгорено бебе в частната клиника, в която изгаряния получи новородено от Павликени и в последствие почина в „Пирогов”, съобщи БТВ.

Конкретният случай е отпреди 8 месеца, а детето е получило 2% изгаряния. Майката Росица Вълова ражда здраво и износено бебе на 11 март, но вижда детето си на следващия ден, тъй като лекарите й обясняват, че „детето е парнато по крачето". Лекарите носят детето, увито с пелена, и молят жената да не я развива. Майката настоява да види раната на детето си. След уговорка, че изгарянето не е толкова страшно, лекарите й я показват. Оказва се обаче, че случаят е по-сложен. Раната на Мирослава е от грейка с гореща вода, поставена до краката й. Според документите, дежурната акушерка решила да стопли бебето, но грейката дефектирала и горещата вода заляла новороденото.

Следват осем дни престой в клиниката и още два - ходене всеки ден за превръзки. Въпреки уверенията на лекарите, че всичко ще е наред, осем месеца след инцидента белегът е огромен. Росица Вълова решава да потърси правата си след скандал със завеждащия тогава неонатологично отделение д-р Ана Вълкова. Именно тя беше обвинена и дисциплинарно уволнена, след като още едно новородено получи 10% изгаряния в частната клиника в Плевен и почина в „Пирогов” няколко дни по-късно.

Майката на Мирослава започва да търси правата си - подава жалба в прокуратурата през месец май. Получава отговор няколко месеца по-късно. Това е становище на регионалната здравна инспекция, че е направено проверка по случая и не е установено нарушение. На 4 октомври Росица подава нова жалба до районна прокуратура Плевен.

От клиниката отказаха коментар заради прокурорската проверка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3848 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.12.03 | 12:24

2
golqma rabota
ujas

2012.11.25 | 22:59

1
izrodi

Добави коментар

Водещи новини