Протестиращи пред парламента: Равни права за пушачи и непушачи (снимки+видео)

  • 22 ноември 2012 16:04

  • 11383
  • 67
Протестиращи пред парламента: Равни права за пушачи и непушачи (снимки+видео)
© Булфото

В 15.30 ч. днес над 500 души с цигара в ръка излязоха на протест пред парламента срещу тоталната забрана за тютюнопушене, предаде репортер на Novini.bg. Всеки от тях е окачил на себе си табела с надпис "пушач".

Сред протестиращите има собственици на заведения, както и популярни личности като Любен Дилов-син, Андрей Слабаков и съпругата му Ернестина Шинова. Собствениците на заведения  заявиха, че законът не решава проблема с тютюнопушенето в България, а убива бизнеса им. До паметника на Цар Освободител е направен импровизиран ресторант на открито, а организаторите на протеста са се затворили в клетка, като според тях така се чувстват пушачите след въвеждането на забраната. Издигнати са плакати с надписи "Бунтът на масите за равни права на пушачи и непушачи", "Забраната не отказва, увеличава пушачите", "Европа не ни задължава, Европа препоръчва. Европа ни дава право на избор", "Тоталната забрана вреди на нас, на вас, но не и на тютюнопушенето", "Спасете малкия и средния бизнес" и "Този закон убива любимото ви заведение". Собственици на кафенета и ресторанти поискаха да се върне старото положение, при което заведенията да бъдат разделени на зали за пушачи и непушачи. Собственици на нощни заведения пък настояват всеки от тях да може да решава дали барът ще е за пушачи или за непушачи. Като аргумент те посочиха, че при тях не се допускат непълнолетни.

Протестът затрудни движението по жълтите павета. На мястото на протеста има сериозно полицейско присъствие.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11383 67

Коментари 67

Добави коментар

2012.11.28 | 14:30

18
Ейййй утайки мрете ве, мрете и не тровете околните около вас със помията наречена тютюн. България е една от държавите където най много малки деца употребяват цигари.Къде са родителите да им забранят, при положение че работят за 500 лв как може да позволява 12 годишното му дете да купува цигари за 5 лв. Тръгнали да протестират мръсна сган на клада да ви изгорят. ГЕРБ мисли за хората и отново го доказа. Но простолюдието не го осъзнава.
fgjhfgh

2014.02.01 | 12:34

67
Абе майка ти да еВа и боклук мръсен, не може така бе.....не може да ми казват аз какво заведение ще имам....аз не искам в моето да влизат непушачи, ЗАЩО МЕ ДИСКРИМИНИРАТ!?!?!?! Не може едната страна да е облагодетелствана а другата смачкана, трябва да има равнопоставеност и за двете страни. Справедливото е да се раздели заведението на 2 части и ти като не пушиш влизаш там, аз като пуша си седя в пушилката...КЕЛЕШ ПРОПАДНАЛ!!!!
гфхгф

2014.02.01 | 12:34

66
Искам моето кафе да е за ПУШАЧИ!!! Който иска да си прави за НЕпушачи и да видим, кое заведение ще има повече клиенти. НЕпушачите дали ще отидат сами на кръчма или ще отидат с приятелите си ПУШАЧИ, или ще си търсят нови приятели НЕпушачи??? една дума: ДИСКРИМИНАЦИЯ.......
krisi

2013.09.22 | 14:14

65
хей бездимните запомнете това веднъж и завинаги.не сме длъжни да ви пазим здравето не сме нито от "армията на спасението" нито сме "червен кръст".много е просто стойте далече от нас пушачите.в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях.не ви ли беше достатъчно че заради вас ни изгониха от заведенията какво още искате?.само веднъж да отменят закона та да спрете с вашите неистови крясъци защото сте омръзнали на всички
krisi

2013.09.22 | 14:04

64
хей бездимните запомнете това веднъж и завинаги.не сме длъжни да ви пазим здравето не сме нито от "армията на спасението" нито сме "червен кръст".много е просто стойте далече от нас пушачите.в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях.не ви ли беше достатъчно че заради вас ни изгониха от заведенията какво още искате?.само веднъж да отменят закона та да спрете с вашите неистови крясъци защото сте омръзнали на всички
Психоаналитик

2013.09.22 | 14:03

63
А бе ей, пушачите, какво мрънкате?! НИКОЙ не е ДЛЪЖЕН да ви диша лайната, искате да пушите- вкъщи си пушете или в мазето, на мен не ми е приятно да седна в кафене в близост до 10 човека, които пушат като продънени кюнци, и ме тровят и умирисват.Проблема си е ваш, не го правете такъв , на непушачите!
Da...

2012.12.16 | 09:37

48
Zabranata na pousheneto she ni opravi na vsichkite problemite. Da, da...
Агресивно пърдящ в кафенета

2012.12.16 | 09:36

45
И ако тези 10 човека, с които искаш да си в опасна близост в кафето са яли боб със зеле и тихичко си пръцкат, тогава ще искаш закон против пърдящите ли? Айде стига глупости!! Не ми се правете на жертви! Старият вариант беше чудесен и не дискриминираше никого, нито беше вреден за бизнеса. Никой не те бие с пръчка да влизаш в заведение за пушачи или зона за пушачи.
Коко

2012.11.28 | 14:22

10
Нали и твойте приятели пушат,тъпо копеле!!
Буко Баламата

2012.11.28 | 14:19

8
Май си за психо диагноза. Отоври кафене, в което не се пуши и се радвай на чистия смог от улицата. Или си кани приятелите вкъщи. Простичко. Или вземи, че пропуши отново щото ти влияе зле.
фхфй

2012.12.16 | 09:34

43
Прост пример: пуши се в заведението-ами не влизай там... да направят няколко заведения в които не се пуши и там да се събират непушачите, а не да ми казват аз къде да пуша....Не може да казват на един човек дали да се пуши в заведението му, лепя табела "в заведението се пуши" и ако искат да влизат. С този закон, отново показахме, колко назад сме от "европейските" страни. Пълна дискриминация....дискриминация е, защото, когато се пушеше в заведенията, никой не е бил задължен да влиза като не муши или изгонен от там, а сега нас ни гонят от баровете. Мен ми е през онази работа, но не може така. В Швейцария се допитаха до народа и след референдум се стигна до КАТЕГОРИЧНО отхвърляне на подобен закон......
?

2013.09.22 | 14:02

62
И искаш да ми кажеш, че всичките ти приятели са пушачи или пък, че компанията с която отиваш на бар ще се раздели на две , така ли ? Айде малко по-реално ...

2013.09.22 | 14:01

61
Наркомани, нямате право на глас!
Реалист

2012.12.16 | 09:50

51
Колко от тези, които искат дс се създадат отделни помещения или отделни заведения, могат без да лъжат, да кажат, че всичките им приятели са пушачи ? А ? НИКОЙ!!! Компаниите няма НИКОГА да се разделят заради подобни ограничения. Съответно, за една от двете страни трябва да се направи компромис. И разбира се това е в полза на непушчите, тъй като те НЕ ВРЕДЯТ на другите. НИКОЙ няма правото да вреди на друг човек, независимо какви са вижданията ви по въпроса. И тъй като по цял свят, по една или друга причина се забранява тютюнопушенето по обществени места, ние няма как да избягаме от тази реалност. Това са ФАКТИТЕ! НЯМА как да ги променим ! НЕВЪЗМОЖНО е да се противопоставим на тази тенденция. Приемете го. П.С. : Аз съм пушач.
WTF ?

2013.09.22 | 14:01

60
Логиката ти е желязна... с една огромна пукнатина в нея! Казваш, че този, който вреди на другия той трябва да промени навиците си нали ? Ок, ама нима като ме изгониш да пуша на -20градуса, няма да ми навредиш ? Ще ми навредиш физически - ще измръзна от студ, ще ми навредиш и психически - защото ще се чувствам подтиснат, белязан, изгонен! Правилен начин за решаване на проблема - НЯМА! Винаги едните ще са дискриминирани за сметка на другите...
anjela

2013.09.22 | 14:01

59
когато едно управление реши да въвежда някакви забрани трябва добре да прецени дали самото то може да ги спазва.дори и в най смелите си фантазии не мога да си представа Бойко Борисов и неговите министри наредени на тротоара пред някой елитен ресторант с цигари в ръка и то на адски студ през зимата.след като те не могат да го направят нека не заставят да се изпълнява от обикновенните граждани.
Асоциация на пушачите в България

2013.09.22 | 14:01

58
парламентарна демокрация в България от почти четири години не същетвува а някой спомня ли си че този закон беше приет в разрез с парламентарната демокрация без кворум а именно: всичко 96 депутати за закона 92 депутати въздържали се 4 депутати това отново подсказва че България е премиерска република един нов феномен в начина на управление на държава още непознат в други цивилизовани страни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини