Лондон: ЕС да затегне колана (обновена)

  • 22 ноември 2012 10:34

  • 1087
  • 0
Лондон: ЕС да затегне колана (обновена)
©

Европейският съюз да приеме по-строги правила за разходната част на бюджета, поиска британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

По този начин ръководителят на кабинета в Лондон заяви позицията си относно започващата днес среща на върха в Брюксел. Държавниците от 27-те ще обсъждат проектобюджета на ЕС за периода 2014-2020 г. Според Камерън бюджетът трябва да ограничи харчовете, за да може блокът да излезе от кризата. В проекта на Съвета на Европа се предвижда намаляване на харчовете с 2%. председателят на ръководния орган на ЕС Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в се обява разходите да бъдат намалени с 1 на сто, предаде Скайнюз. по данни на дипломатически източници от Брюксел Лонд е готов да наложи вето върху бюджета, ако не бъде прието британското предложение. Обединеното кралство може да получи подкрепата на Австрия, Швеция, Дания, Латвия, Румъния и Италия, твърди АФП.

Малко преди началото на форума се предвижда среща между германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френския президент Фрасоа Оланд, целта на разговорите е Берлин и Париж да изготвят обща позиция.

На срещата, въпреки че не е включено в официалната програма ще се обсъжда още един проблем – Гърция. По-рано ръководителите на 17-те държави от еврозоната не успяха да се разберат дали да отпуснат 31,5 млрд. евро на Атина. Заради това днес гръцкият премиер Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 ще поиска средствата да бъдат деблокирани, предаде РИА Новости.

На срещата ще присъстват и българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини