1000 лв. глоба за британец, пребил нашенец с лопата

  • 21 ноември 2012 15:32

  • 1136
  • 0
1000 лв. глоба за британец, пребил нашенец с лопата
©

56-годишен британец от село Изворово, Добричко, беше осъден за побой на свой съселянин. Джон Ботъмли ще трябва да плати 1000 лв. глоба и още 1000 лв. обезщетение на пребития човек, както и разноските по делото, пише "24 часа".

Ботъмли отишъл до село Красен, където живее потърпевшият през август 2011 г. заедно със свой приятел британец. Той смятал, че мъжът има да дава пари на сънародника му. Ботъмли започнал да крещи от вратата и да кара пенсионера да излезе и да говорят. Когато обаче мъжът продължил да си работи в двора, британецът влязал, взел една лопата и започнал да го удря по гърба. После грабнал верига за връзване на кучета и продължил да налага падналия човек. Жената на потърпевшия видяла какво става и се развикала за помощ. Тогава Ботъмли и другият британец запалили колата и заминали.

Според съдебно-медицинска експертиза пострадалият старец е получил ожулване, оток и разкъсна рана по лицето, както и рани по ръцете и ребрата. Джон Ботъмли поиска обжалва присъдата на съда в Генерал Тошево пред Добричкия окръжен съд и се обяви за невинен, но молбата му не беше уважена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1136 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини