Номинацията на Петър Стоянов за КС била "награда за развалянето на Синята коалиция"

  • 20 ноември 2012 15:05

  • 1039
  • 3
Номинацията на Петър Стоянов за КС била "награда за развалянето на Синята коалиция"
©

„Раздават се награди на тези, които развалиха Синята коалиция - хора, които бяха публично срещу нея се номинират от ГЕРБ, това е в някаква степен очаквана развръзка", заяви пред Дарик Веселин Методиев, член на националното ръководство на ДСБ. Той коментира решението на СДС да номинира Петър Стоянов за конституционен съдия. Номинация, която предварително получи вчера публично подкрепата на ГЕРБ, декларирана от премиера Борисов.

По думите на Методиев решението на Венета Марковска да подаде молба за пенсиониране не решава юридическия казус по този случай. Позицията на ДСБ е, че преди да се пристъпи към избор на нов член на КС, Народното събрание трябва да отмени старото си решение, с което е избрана Марковска. Тъмносините заявиха вчера, че няма да участват, гласувайки в една опорочена процедура. „Изборните длъжности не са свързани с пенсията - половината от конституционните съдии, които са били избирани през годините, са на пенсионна възраст", обясни Веселин Методиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1039 3

Коментари 3

Добави коментар
истински десен

2012.11.21 | 20:25

3
За това не успя СДС-то, било е бъкано с ДС, продажни кариеристи и алчници. Добре , че ДСБ се отделиха за да се отърват от тях.
юда

2012.11.21 | 20:25

2
За 30 сребърника, а ?
Хаберий

2012.11.21 | 16:23

1
Стоянови са разменна далавераджиска монета в синкав цвят. Емил го тикат в ЕП от името на ГЕРБ, защо ли? Сега го изтеглят, уж да си гледал телевизията, а в същото време издигат Петър за констит. съдия?! Че тая телевизия всъщност не стана ли собственост на червения барон Г. Гергов, който пък си назначи за управник бившия син кмет и предател Чомаков. Броят банкноти тия хора, другото е празнодумно цвилене и глуповато пелтечене за пред публиката.

Добави коментар

Водещи новини