ХАМАС: Палестинците да се готвят за сухопътна война с Израел (обновена)

  • 20 ноември 2012 14:04

  • 1489
  • 0
ХАМАС: Палестинците да се готвят за сухопътна война с Израел (обновена)
©

Палестинците да бъдат готови за сухопътни военни действия срещу Израел, каза новият лидер на въоръжената групировка ХАМАС Мохамед Деиф, предаде Би Би Си.

В обръщение сменилият убития водач на възторженото крило на ХАМАС Ахмед Джабари заяви: Врагът ще плати скъпо за влизането си Ивицата Газа. Това е само началото. Джабари бе убит при удар на военновъздушните сили в сряда.

В същото време израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че правителството ще търси мирно разрешение на конфликта. Ние предпочитаме дипломацията, а не войната, заяви той.

По-късно палестинските групировки в Ивицата Газа отхвърлиха израелското предложение за прекратяване на военните действия за 90 дни,. Израел е отказал да снеме напълно блокадата на палестинския анклав и да прекрати преследването на лидерите на "ХАМАС" и "Ислямски джихад", което е основно искане на палестинската страна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Би Би Би съобщи за няколко ракети паднали в Ерусалим, които са задействали сирените на противовъздушната отбрана и за призиви изралеските граждани от да се евакуират от Ивицата Газа. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1489 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини