Съдят обвиняеми по СРС – скандала на Острова за подкупи

  • 20 ноември 2012 12:58

  • 622
  • 0
Съдят обвиняеми по СРС – скандала на Острова за подкупи
© gettyimages

Петима души ще бъдат обвинени в даване на подкупи във връзка със скандала с подслушването на повече от 4000 британци, предаде Би Би Си.

Сред хората, които ще бъдат съдени, че са давали подкупи на лондонски полицаи, фигурират бившият съветник по въпросите на връзките с медиите на сегашния премиер на Обединеното кралство Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. Анди Колсън и бившият и изпълнителен директор на притежаваната от австралийския медиен магнат Рупърт Мърдок корпорация News International Ребека Брукс.

Броят на арестуваните в скандала, разтърсил медийната империя, достигна 50, припомня Скайнюз. Сред тях е и бившият началник на отдела за борба с тероризма в Скотланд ярд Ейприл Казбърн. Тя е обвинена в предаване на информация на сътрудници на таблоида News of the World.

Разкритията разтърсиха Великобритания, след като се разбра, че сред подслушваните са били такива известни личности като сър Пол Макартни, бившата му съпруга Хедър Милз, футболистът Уейн Рууни и Хю Грант.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини