Спасиха Полша от кървава баня (обновена)

  • 20 ноември 2012 10:51

  • 5470
  • 2
Спасиха Полша от кървава баня (обновена)
©

Полската агенцията за вътрешна сигурност разкри планове за атентата срещу ключови държавни институции, предаде ИТАР-ТАСС.

Според говорителят на краковската апелативна прокуратура Пьотър Космати специалните сили са задържали заподозрян за планирането на нападения срещу конституционните органи на страната. Арестуваният е обвинен в организацията на терористичен акт с използването на експлозиви, като обектите са били сградата на парламента и резиденцията президента Бронислав Коморовски.

По-късно бе разкрито, че 45-годишният учен е планирал да паркира до правителствените сгради автомобили, напълнени с 4 тона експлозиви и да ги взриви. Планът на академика много напомня атентата на норвежкия терорист Андерш Брайвик, който на 22 юли детонира две коли бомби до правителствения комплекс в Осло, а по-късно застреля младежи в покрайнините на столицата. Жертвите при двата атентата са 77 души, припомня Газета.ру.

Според представител на властите във Варшава академикът е изповядвал крайнодесни политически възгледи, подобно на скандинавеца.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5470 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.11.20 | 19:37

2
Браво на г-н Космати добра работа
...

2012.11.20 | 19:37

1
и сега какво започна да става ?!? оная гнида има последователи ?!?

Добави коментар

Водещи новини