Созополският подпалвач: Не знаех, че в къщата има хора

  • 19 ноември 2012 15:49

  • 6793
  • 9
Созополският подпалвач: Не знаех, че в къщата има хора
© Булфото

Подпалвачът на къщата в Созопол, в която загинаха трима души, не знаел, че вътре има хора. Това е заявил той пред  полицията. Направил е пълни самопризнания. Това бе обявено днес от полицията.

Извършителят е Павел Господинов, 50 годишен от Созопол. Той обяснил, че семейството на оцелелия Георги Георгиев му  дължало пари за наем. Повдигнато му е работно обвинение по чл 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и за причиняване на смърт  по непредпазливост на три лица, което обаче може да бъде променено в хода на разследването. Предвидената в закона санкцияпри това обвинение е лишаване от свобода от 5 до 15 години. Освен самопризнанието на созополчанина, към настоящия  момент са събрани достатъчно доказателства за виновността му, поради което Окръжна прокуратура е одобрила работното обвинение  и е издала постановление за 72-часово задържане. Предстои внасянето на искане за постоянна мярка за неотклонение  "задържане под стража".

Според заместник- директорът на ОДМВР - Бургас - комисар Калоян Калоянов няма абсолютно никакви съмнения по авторството  на деянието. Самопризнаниято на Павел Господинов са подкрепени с всички останали доказателства, събрани по делото. Информация за  вида и количеството на използваната при палежа запалителна течност няма да бъде предоставяна, докато не са готови назначените експертизи. Все още не може да се говори за връзка между палежа на тази къща и другите палежи в Созопол.

На пресконференцията бе оповестено, че Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на  алкохол. Данните за това изнесе говорителят на Бургаска окръжна прокуратура - прокурор Красимира Кателиева. Според нея, все още  не е ясно кога ще се гледа мярката за неотклонение на созополчанина, като най-ранния срок за това е утре по обяд.

Последвайте канала на

БТА
6793 9

Коментари 9

Добави коментар
madmax

2012.12.02 | 16:03

9
Като не знае за наличие на хора,защо пали.А като прибираше наема,после отчиташе ли се на Дянков.За толкоз години затвор ще се изпотрепе народа.Не стига,че демографски срив имат българите,а и сами се трепеме.Трябва да се комуникира между хората,за да не четем такива ужасии.

2012.12.02 | 16:03

8
ТРИМА УБИТИ И ИЗГОРЕН ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА. ПОНЕЖЕ НЯМА СМЪРТНА ПРИСЪДА, ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА ПОНЕ 50 ГОДИНИ ЗАТВОР.
коко

2012.12.02 | 16:02

5
ама и да работи да си изкарва прехраната - не ние да го храним
Хан Крум

2012.12.02 | 16:03

7
От 5 до 15 години за 3 човешки живота !?Няма по абсурдна държава!
12345

2012.11.21 | 09:00

2
Тези,които не са харесали коментара сигурно са рецидивисти,аз лично сам на мнение ,че трябва да има смъртно наказание за убийство,
Архангел Михаил

2012.12.02 | 16:03

6
Аз също не разбирам тази "мекушава" съдебна система в България !!!!!!!!!!
не син

2012.12.02 | 16:02

4
Изгорете кретена !
anonymous

2012.12.02 | 16:02

3
а аз съм на мнение че всички вие които не знаете какво е в затвор да мълчите защото 100% от вас говорят аиде аиде смърт за тоя нещастник ама ако вие бяхте на негово място?не го защитавам изобщо дори,да трябва да лежи за стореното и ше лежи но да викате за когото и да било смърт не е човешко от ваша страна и не казвайте че вие не бихте направили нещо подобно щото всеки рано или късно се издънва,един повече друг по-малко надявам се да лежи!но не сте нормални просто да викате за смърта на някого ами ако сега някой политик види коментара на "не син" и реши да промени конституцията и го убият и тоя политик да дойде и да му каже благодаря ти това беше страхотна идея! ще се справиш ли с вината че ТИ си отговорен за нечия смърт? има толкова много хора по затворите които просто скапаната държава и лошият им късмет ги е подтикнал към лошите деяния и в момента съжаляват и умират отвътре за всичко това което са сторили а хората ги плюят ли плюят без да знаят и грам за тях и за пътя през който са минали за да стигнат до там където са днес и за нещата които са преживели животът на човек може толкова да се обърка че чак да се стигне до там не вярвам вие да сте безгрешни просто все още сте със всичкият си.и не говоря специално за тоя случай щото тоя е направил простотията и сега ще има да си съжалява за нея дълго време така че за него не се притеснявайте бъдете малко повече хора,по принцип ви говоря и понякога просто си представете какво ще бъде да сте в кожата на някой такъв човек
СТАНИМИР

2012.11.20 | 07:56

1
Съдебната система система в България е съставена от комунисти и деца на комунисти, затова е толкова мекушава. Комунистите са мекушави по природа към господарите си и доста твърди /и то главно чрез органите за обществено репресиране - структурите на държавна сигурност, народната милиция, жандармерия и народната армия/ към робовете си - народа. Да кажем, че в партиите няма толкова комунисти, а са предимно нагаждачи, то СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ПРОКУРАТУРАТА- СА САМО КОМУНИСТИ. Достатъчно е да споменем Борис Велчев. Борис Велчев е роден на 26 април 1962 в София, България. Той е син на дипломата Владимир Велчев и юристката Нина Велчева, внук е на Борис Велчев, който е член на Политбюро на ЦК на БКП. ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ НЕМОРАЛНИТЕ ПРИСЪДИ ПОСТАНОВЕНИ ОТ българският КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪД! Комунистически-защото е съставен и изпълнен с комунисти - членове на БКП, по природа неморални нагаждачи, а според един български закон-декларация, какъвто е ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН, комунистите са и престъпници, но само толкова. Според този закон (естествено писан от комунисти), те не бива да се съдят, защото в закона няма ни дума, за тяхното съдене.Такива са комунистите! БОГ ДА ВИ ПАЗИ ОТ КОМУНИСТИ!

Добави коментар

Водещи новини