Индонезия не разреши на израелска делегация да влезе в страната

  • 19 ноември 2012 11:45

  • 861
  • 0
Индонезия не разреши на израелска делегация да влезе в страната
©

Индонезия не разреши на израелска делегация да влезе в страната, за да участва в правна конференция, на фона на протести заради израелските въздушни удари в Газа, предаде ДПА.

Двама израелци трябвало да вземат участие днес на правна конференция на курортния остров Бали, но молбите им за визи били отхвърлени от индонезийското посолство в Банкок. Най-многолюдната мюсюлманска страна в света няма дипломатически отношения с Израел и е непоколебим застъпник за каузата за палестинска държава, отбелязва ДПА. Не е ясно кога са отхвърлени молбите и дали решението е свързано с военната кампания на еврейската държава в ивицата Газа. Около 300 души протестираха днес пред американското посолство в Джакарта, за да осъдят нападенията в палестинския анклав.

Междувременно конфликтът между евреи и палестинци продължава на се разраства. Вандали подпалиха вратата на джамия в северната част на Западния бряг, каза днес местен палестински активист, според когото подпалвачите са израелски заселници, предаде агенцията. По думите на Гасан Даглас, който наблюдава дейността на заселниците в тази територия, група хора, вероятно от близкото еврейско селище Ицхар, дошли рано сутринта в село Уриф, залели със запалителна течност вратата на джамията и я подпалили. Огънят е нанесъл щети само на вратата на мюсюлманския храм.

Най-малко осем джамии на Западния бряга са били осквернявани през последните две и половина години. Това вероятно е част от
кампания на някои израелци, които се противопоставят на премахването на еврейските селища по Западния бряг, посочва ДПА.

Последвайте канала на

БТА
861 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини