Огромен автомобилен трафик тормози всеки ден малко село

  • 19 ноември 2012 10:21

  • 1941
  • 0
Огромен автомобилен трафик тормози всеки ден малко село
©

Повече от месец жителите на малкото село Трънково край град Елхово са подложени на всекидневен тормоз от засиления автомобилен трафик.

Асфалтът пропада, пропукани са и много от къщите в селото, съобщи Нова телевизия.

В началото на октомври започна ремонт на 7-километрова отсечка по главния път от ГКПП Лесово до пътен възел Петолъчката. Движението бе пренасочено по обходни маршрути, лекотоварният трафик преминава по четвъртокласния път през Трънково. Забраната за движение на ТИР - ове обаче остана само по желание.

Полицията не се ангажира с денонощен контрол на обходния маршрут. Само за няколко седмици по пътя към селото зейват огромни дупки, на много места асфалтът пропада.

180 000 лева целеви средства е отделила Община Елхово за ремонт на пътната мрежа в региона, но парите вече са изразходени. Кръпки по пътя е единственото, което може да се направи до началото на зимата.

„Един голям участък, в който пътят няма основа, пропадна, бих казал даже, че се е разцепил. Всяка година хвърляме средства за поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа. През следващата година всички средства ще се насочат към този участък, за да го възстановим и да бъде годен за ползване”, заяви пред Нова телевизия кметът на Елхово Петър Киров.

Тепърва общинарите ще описват щетите по жилищните имоти и ще търсят резерви за подпомагане на стопаните. Ремонтът на главния път трябва да приключи до седмица, едва тогава Трънково може да се върне към нормалното си всекидневие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини