Деца отсъстват от училище, глобяват 230 семейства

  • 18 ноември 2012 15:53

  • 1567
  • 1
Деца отсъстват от училище, глобяват 230 семейства
©

230 семейства в област Пазарджик ще бъдат санкционирани и няма да получат месечни помощи заради допуснати през месец октомври повече от 5 неизвинени отсъствия на децата им от училище, съобщи Димитрия Гърдева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”.

Общият брой на учениците с над 5 отсъствия е 245. Най-много са санкционираните семейства в общините Пазарджик – 58, Стрелча – 37, Велинград – 34, и Панагюрище – 33. В общините Батак, Белово и Лесичово няма нито едно семейство със спрени помощи. Месечна помощ за дете до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, се предоставя в пари или под формата на социални инвестиции на семейства, чийто средномесечен доход за предходните 12 месеца не надвишава 350 лв. на член, информира "Фокус".

Друго условие е децата редовно да посещават училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното им състояние. Ежемесечно до 5 число на месеца директорите на училищата изпращат в Регионалната социални дирекция справка за допусналите 5 неизвинени отсъствия ученици. Помощта за семейството за съответния месец се спира и се възстановява при възобновяване на редовното посещение на училище.

Последвайте канала на

1567 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.20 | 11:19

1
На всички мангали трябва да се спрат помощите.Докога ще ги хрантутим.Не искаме да живеем в държава която се грижи за мангалите,а за бедните Българи дето плащат данъци да не им пука и ги тормози.

Добави коментар

Водещи новини