Хизбула: Ще бъде грешка, ако Израел започне сухопътна операция в Газа

  • 18 ноември 2012 09:09

  • 1101
  • 2
Хизбула: Ще бъде грешка, ако Израел започне сухопътна операция в Газа
©

Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбула, Хасан Насрала, заяви късно вчера, че всеки опит на израелските сили да предприемат сухопътна офанзива срещу Хамас в ивицата Газа би бил "необмислена стъпка", предаде ДПА.

"Израелците ще извършат глупава грешка, ако решат да започнат сухопътна операция в Газа," заяви Насрала по време на шиитска религиозна церемония в южните предградия на Бейрут.

"Съпротивата в Газа набра мощ, решимост и способност да планира," заяви Насрала, добавяйки, че огневата мощ на екстремистите от Хамас държи израелците непрекъснато нащрек.

Последвайте канала на

БТА
1101 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.11.19 | 21:12

2
Арабските лидери имат навика да се надценяват много и държат от съветниците си да чуват само това, което искат. То и Саддам е мислел, че Ирак ще може да спре чуждите войски, ама ето вече колко години още са си на тяхна територия!
123*

2012.11.19 | 21:12

1
"Огневата мощ" на Хамас скоро не се е срещала с редовната армия на Израел и са забравили последния урок когато войната приключи за 6 дена, а Израел разби армиите на Египет, Сирия и палестинските милиции едновременно.

Добави коментар

Водещи новини