ДСБ: Зад Марковска стои ГЕРБ, ДПС и Първанов

  • 16 ноември 2012 08:26

  • 1965
  • 7
ДСБ: Зад Марковска стои ГЕРБ, ДПС и Първанов
©

Беше ясно от самото начало, че кандидатурата на Венета Марковска беше проблематична. Това каза пред БТВ Янаки Стоилов от БСП. "Основателен е въпроса, защо разследванията се появиха като официален сигнал в края на процедурата. Народното събрание беше редно да поиска информацията и да я предостави. Защо прокуратурата не е предоставила тази информация", попита Стоилов.

Действието на президента е оправдано, тъй като действаше като резервно колело и последно препятствие, което да сложи пречка пред полагането на клетва. Ръководството на БСП обявиха, че не се ангажира с кандидатурата, каза Стоилов, въпреки че близо една четвърт от социалистите гласуваха в нейна подкрепа.

Според Тодор Великов, който стои зад кандидатурата на Венета Марковска, в момента сме в конституционна криза. Росен Плевнелиев оклевети Марковска, бях шокиран от неговото поведение. Утре всеки един от четиримата, които трябва да присъстват на клетвата може да каже: на мен този кандидат не ми харесва и да блокира избора на съдебната власт, недоволства Великов. Президентът трябва да се извини на Марковска, да се насрочи нова клетва и да се завърши процедурата, препоръча независимият депутат.

Според Веселин Методиев от ДСБ обаче сме свидетели на коалиция между ГЕРБ, ДПС и крилото на Георги Първанов в БСП. Кой носи отговорност за решенията в мнозинството, очевидно е, че това е Бойко Борисов. Венета Марковска не е издигната от ГЕРБ, защото те са знаели, че за нейната кандидатура има сигнали. Не може групата на ГЕРБ да действа така монолитно без санкцията на Бойко Борисов, убеден е Методиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1965 7

Коментари 7

Добави коментар
bat pan4o

2012.11.16 | 20:49

1
ма как само гледаше като си отиде президента-сякаш са и изяли закуската.туи сьщество няма никакво достоинство и чест,пьк ще иска да му викаш "ваша чест".доbре че се намеси президента че иначе-шенген през крив макарон.

2012.11.16 | 23:51

7
Шенген още дълго ще го гледаме през крив макарон с тези управляващи! Сети се защо!
На всяко гърне мерудия

2012.11.16 | 23:47

6
Ами да! Защо ГЕРБ и ДПС да не са коалиция? То според Веско Методиев те и за слънчевото затъмнение са виновни. Пак в коалиция, разбира се! Тия хора (на Костов) вече се чудят как да си застанат на главите та да хванат някой друг стол в следващия парламент и не се знае как ще преживеят факта, че сами се изхвърлиха от него. От много акъл, естествено, а и не без помощта на изказвания като това - ни в клин, ни в ръкав и разбира се на всяко гърне меродия. Ама как беше оная македонска поговорка - Сите маже и он маж (мъж) :)
Българин

2012.11.16 | 23:46

4
И как да не са в коалиция, като гласуваха заедно за Венета Марковска ? А Фидоошу дори писа до ЕК писмо в защита на тази корумпирана и некадърна съдийка ? Единствено Синята коалиция беше "Против" кандидатурата й и както се оказа впоследствие, беше права ! Реакцията на Европейската комисия е недвусмислена, така че е крайно време герберастията да спре да оправдава поредната си идиотщина, която сътвори !

2012.11.16 | 23:46

5
Абе какво ни занимавате с тоя дърт МИНДИЛ. Тази дърта гарга много иска кокала ...е..ти долните хора готови са на всичко.
Веш Уазрук

2012.11.16 | 23:46

3
Браво на фотографа.Снимката кърти...

2012.11.16 | 23:06

2
Венета Марковска, която бе избрана за член на Конституционния съд, е с 38 г. стаж и е много важен фактор в съдебната система, заяви в Брюксел МВР шефът Цветан Цветанов, цитиран от в. Монитор.

Добави коментар

Водещи новини