Дейвид Камерън е крайно обезпокоен от кризата в Газа

  • 16 ноември 2012 06:40

  • 1392
  • 0
Дейвид Камерън е крайно обезпокоен от кризата в Газа
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. е информирал своя израелски колега Бенямин Нетаняху, че е „крайно обезпокоен” от насилието в Газа и го е призовал да направи всичко възможно да се избегнат цивилни жертви, предаде АФП.

Камерън е разговарял по телефона с израелския лидер, като в рамките на разговора той е повторил твърдението на външния министър Уилиам Хейг, че "Хамас" носи принципната отговорност за кризата, разкри говорител на "Даунинг стрийт".

"Премиерът е заявил, че е крайно обезпокоен от опасната ситуация и е изказал съболезнования си за загубата на цивилни в двете страни”, каза говорителят.

"Той е посочил, че ракетните атаки от Газа към Южен Израел, извършени от "Хамас" и други въоръжени групировки, са напълно неприемливи и че все по-голямата честота на ракетните атаки през последните дни е непосредствената причина за ситуацията. Той е заявил ясно, че "Хамас" носи принципната отговорност за ситуацията", добави говорителят.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини