Служители на ЦРУ дадоха показания по случая с нападнатото конслуство в Бенгази

  • 15 ноември 2012 20:05

  • 644
  • 0
Служители на ЦРУ дадоха показания по случая с нападнатото конслуство в Бенгази
©

Служители от разузнавателните служби на САЩ и от Държавния департамент даваха днес при закрити врати показания пред комисия в Конгреса за обстоятелствата около нападението срещу дипломатическата мисия в Бенгази през септември, предаде Ройтерс.

Тази тема се превърна в елемент от предизборната кампания, като републиканците обвиняваха администрацията на президента демократ Барак Обама, че е разпространила невярна информация за нападението на 11 септември 2012 г., в което загинаха посланикът на САЩ в Либия и още трима американци. Представители на администрацията първоначално твърдяха, че атаката е възникнала спонтанно след протести заради антиислямски филм, вместо да огласят вече наличните данни, че нападението е било планирано.

Днес пред общата комисия на Сената и Камарата на представителите по въпросите на разузнаването трябваше да свидетелства бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс. Вместо това Петреъс, който напусна поста си заради извънбрачна връзка, ще бъде утре единственият свидетел пред комисията. По думите на Илиана Рос-Лехтинен, председател на комисията по външни работи към Камарата на представителите, показания по казуса с атаката срещу консулството в Бенгази ще даде и държавният секретар Хилари Клинтън, което ще стане към средата на декември, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
644 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини