ДСБ: Случаят "Марковска" тепърва ще се развива

  • 15 ноември 2012 17:31

  • 852
  • 0
ДСБ: Случаят "Марковска" тепърва ще се развива
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното напусна залата, за да предотврати позорящия страната избор на Венета Марковска като конституционен съдия.

Това заяви във Варна заместник-председателят на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, по повод поведението на президента Плевнелиев преди полагането на клетва от  Венета Марковска като съдия в КС. Той напусна залата, за да използва буквата в закона за Конституционния съд и действа на ръба на правомощията си, продължи Кънев. Според  него  това показва  две неща. Първо, че със съвместните усилия на ГЕРБ, БСП и ДПС страната е изправена пред институционална криза, сравнима с кризата от края на управлението на Жан Виденов.

Второто основно нещо е, че Плевнелиев е демонстрирал категорично недоверие към управляващото парламентарно мнозинство и е бламирал партията, която го е издигнала за президент.

Свидетели сме на  конституционен скандал - вторият най-голям, в историята на прехода, допълни заместника на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. От ДСБ коментираха, че ситуацията около Венета Марковска тепърва ще се развива и то с участието на Конституционния съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
852 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини