Харесайте facebook страницата ни

Симеонов: Няма да се бъркаме в кадровите въпроси на ГЕРБ

1 от 1
Предишна Следваща

Подписахме споразумение за партньорство с ГЕРБ, въпреки, че в него липсват част от нашите приоритети. Ще гласуваме по теми, които са свързани с програмите ни. Това коментира Росица Янакиева от АБВ в сутрешния блок на БТВ. В предаването гостува и съпредседателят на патриотичния фронт Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и ... към профила .

Днес ще подкрепим правителството. Обединихме се зад програма, а не зад личности, подчерта Симеонов. Не ми пречи Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на ... към профила , важно е какво върши човек. Няма да правим етническо прочистване. Хората, които са назначени по етнически признак и квалификацията им не отговаря на поста, който заемат, не говорят на български - ще бъдат освободени, категоричен е Симеонов.

Попитан как ще работи с Корман Исмаилов и Вежди Рашидов, националистът коментира: "Нямам проблеми с тях. Важно е какво ще правят, а не имената им. Скептичен съм за министъра на икономиката, защото този човек няма икономическо образование. Не мисля, че е редно ние да се бъркаме в кадровите въпроси. Ако ни бъдат поискани експерти, ние ще помогнем и ще ги дадем. За нас е важно да се постигне добро за България", каза Симеонов.

Не се бъркаме в кадровите въпроси на ГЕРБ, защото като партия, която е спечелила само 7% на изборите нямаме право на това. За сметка на това ще сле3дим стриктно спазването на правителствената програма. Още от самото начало не сме искали постове, повтори Симеонов. За нас е важно декларираното пред нашите избиратели да бъде изпълнено.

Новото правителство е реформаторско, а не дясно. От наша страна никога не е имало пазарлъци за министерски постове. ние поехме отговорността, с която ни натовариха българските избиратели. Знам, че ще бъдем обвинявали в какво ли не като нова формация. Обвиненията за безпринципност от БСП са неоснователни. В същото време те постъпват така спрямо своите избиратели, подчерта Янакиева.

За нас е важно как ще се вземат решенията в програмата, която сме подкрепили. Патриотичният фронт са хора, които държат прекалено много на държавата. До този момент се държахме еднопосочно и това трябва да бъде адмирирано от нацията, посочи Янакиева.

Няма да използваме служебните лимузини, нещо повече - ще ползваме само автомобили, произведени в България. По този начин ще подкрепим българското производство. Аз използвам само личния си автомобил и имам проблем с паркирането, закани се патриотът.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар